L’estudi “Anàlisi i Desenvolupament de la integració HBIM a SIG per a la creació d’un protocol de planificació turística del patrimoni cultural d’una destinació” del centre PEGASO de la Universitat Politècnica de València (UPV), en què va participar Witeklab, ha estat distingit amb el Premi a l’Impacte Mediàtic de la Investigació a la tercera edició dels Premis d’Investigació UPV, en recaure el guardó en les seves investigadores principals, les doctores Concepción López González i Mª José Viñals Blasco.
Aquest estudi va contemplar el desenvolupament d’una solució innovadora per gestionar de manera sostenible el flux turístic en entorns patrimonials, per tal de preservar el patrimoni cultural i garantir la seguretat i el confort dels visitants mitjançant un sistema de planificació turística basat en dades precises.
El projecte es va centrar en l’anàlisi quantitativa dels fluxos de visitants als voltants d’edificis emblemàtics utilitzant sensors d’imatge en moviment per detectar les persones sense emmagatzemar imatges. Per això es va seleccionar el sensor CPF-SENSOR (model WTK10070) de Witeklab, una càmera intel·ligent capaç de distingir les persones en moviment i realitzar un recompte en temps real de l’afluència de visitants en una zona determinada. L’ús dels sensors de Witeklab va permetre identificar patrons de comportament i detectar pics d’afluència als entorns patrimonials, evidenciant el seu potencial com a eina per a la gestió sostenible del turisme a ciutats històriques.
Els Premis d’Investigació UPV reconeixen l’activitat de R+D, difusió i transferència de coneixement del personal investigador de la UPV. En la tercera edició es van lliurar 30 guardons a diferents científics de la UPV i reconeixements especials a dos catedràtics de la institució.
Més sobre la tercera edició dels Premis de Recerca UPV en aquest enllaç.
___________
Crèdits de la imatge destacada: UPV.