El passat 10 de març es va celebrar a Madrid la Jornada d’Emprenedoria Científica EBCs CSIC, organitzada per la Vicepresidència d’Innovació i Transferència (VIT-CSIC). Sensorika Lab Innovation, l’Empresa Basada en Coneixement (EBC) fruit de la col·laboració entre investigadors de l’Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja (IETcc-CSIC) i Chatu Tech–Witeklab, va participar activament en l’exhibició de prototips de la jornada, que va servir com a aparador per a la innovació i el talent científic.
Aquest esdeveniment va ser una fita per al Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), ja que es va presentar el primer informe exhaustiu sobre el centenar de EBCs i projectes de EBCs sorgits del seu si. A més, es van generar valuosos espais de diàleg i reflexió, on experts i líders van discutir els desafiaments i estratègies per a continuar impulsant una ciència d’excel·lència amb un marcat impacte socioeconòmic.
La jornada va comptar amb la presència de figures d’alt nivell, incloent-hi la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant; la secretària general d’Innovació, Teresa Riesgo; la presidenta del CSIC, Eloísa del Pi; i el director general del CDTI (Centre per al Desenvolupament i la Innovació), José Moisès Martín. Durant la sessió d’exhibició de prototips, aquestes personalitats van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà les solucions innovadores desenvolupades per diverses spin-offs del CSIC, entre les quals es trobaven Klin Loop, iLIKE Food Innovation, Inspiration Q, Digital Earth Solutions, iFABCELL, 2EYES VISION, Marsi Bionic, i, per descomptat, Sensorika Lab Innovation.
En aquesta ocasió, Sensorika Lab Innovation va presentar TESTACOR, una avançada gamma de dispositius basats en tecnologia patentada de nova generació, dissenyats per a l’avaluació efectiva i no invasiva de la corrosió en estructures de formigó armat. Els assistents a l’esdeveniment van poder comprovar l’avançat estat de desenvolupament d’aquesta tecnologia, que promet revolucionar el sector de l’avaluació estructural. A través de demostracions pràctiques, es va il·lustrar el funcionament de diferents tipologies de sensors, tots ells llestos per a la seva implementació en obres reals, subratllant així el potencial de Sensorika per a transformar el futur de la construcció.