WITEKLAB ha presentat la seva monitorització remota de la corrosió en estructures de formigó armat al Premi Producte 2022 ARPHO.

Aquest treball es va realitzar al port de Maó (Menorca) on la corrosió és un dels problemes més preocupants i amb més impacte econòmic a la zona. La mesura precisa de la corrosió en formigó armat és important per analitzar la durabilitat i la vida útil de lestructura. Detectant a temps la corrosió i actuant de manera proactiva s’allarga el temps de vida de l’estructura, es redueixen significativament els costos de manteniment i se’n garanteix la seguretat.

CORROCHIP és un sistema innovador per a la detecció i avaluació de processos de corrosió a l’acer embegut en formigó que permet fer un seguiment en remot de l’estat de l’estructura al llarg del temps gràcies a obtenir informació sobre la propagació de la corrosió amb un alt grau de fiabilitat. La monitorització en remot i la fiabilitat de la tècnica PSV-TE, exclusiva de CORROCHIP sota protecció de patent, permeten optimitzar enormement la gestió de les estructures i assolir reduccions significatives en els costos d’inspecció i manteniment en proporcionar els paràmetres crítics.