Witeklab ha signat recentment un contracte amb l’Institut Interuniversitari de Recerca de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) i el Departament de Construccions Arquitectòniques de la Universitat Politècnica de València (UPV). En virtut d’aquest conveni el Grup RPC i la UPV duran a terme, per encàrrec de Witeklab, el projecte d’Investigació i Desenvolupament “Disseny d’un nou sensor de mesura de la velocitat de corrosió integrat en estructures de formigó armat, per a la seva alimentació i comunicació sense fils”.

L’objecte d’aquest projecte és desenvolupar conjuntament un producte nou en el mercat de la construcció, d’acord amb una llicència de patent, que millora en prestacions i fiabitat les tècniques disponibles actualment per a la detecció precoç de la corrosió en estructures de formigó armat. El conveni tindrà una durada total de sis mesos, durant els quals un grup multidisciplinari d’investigadors de la UPV i els enginyers de Witeklab desenvoluparan el projecte a partir dels coneixements i experiències compartides.

Aquest projecte s’emmarca dins la línia de R+D de Witeklab centrada en estructures, que s’orienta al desenvolupament de nous sensors sense bateria amb dispositius de lectura sense fils, per a aplicacions complexes, que permetin detectar paràmetres ambientals i estructurals mitjançant sensors amb manteniment molt baix o nul. El nostre esforç en aquestes aplicacions es dirigeix ​​a proporcionar fiabilitat, resistència i una implementació fàcil, juntament amb l’obtenció i presentació d’informació rellevant.

Ignasi Cairó, CTO de Witeklab, amb membres de l’equip d’investigadors de la UPV.

 

Els membres de l’equip multidisciplinar d’investigadors de la UPV que participa en el projecte.

 

CRÈDITS DE LA IMATGE PRINCIPAL: Imatge d’Adam Przeniewski a Unsplash.