Witeklab ha tingut una presència destacada a Construmat 2024, la fira líder del sector de la construcció, on ha tingut l’oportunitat de connectar amb clients existents i explorar noves oportunitats de col·laboració. L’experiència de l’empresa en tecnologia de sensors i solucions IoT per a la indústria de la construcció ha ocupat un lloc central, particularment amb la presentació de les solucions innovadores Corrochip i Monsec.

El Dr. Ignasi Cairó, CTO de Witeklab, va oferir dues ponències que van despertar gran interès entre els assistents, una en el marc del Sustainable Building Congress i la segona per invitació d’ITeC (Institut de Tecnologia de la Construcció.

  • Monitorització i Sensòrica: El Dr. Cairó va destacar la creixent importància de l’adquisició i la gestió de dades per a projectes de construcció i operacions d’edificis. Va posar èmfasi en com les tecnologies de monitorització i sensòrica tenen un paper crucial en diversos aspectes, des del control de l’adormiment del formigó fins a l’avaluació de la qualitat de l’aire interior i la detecció de fuites i filtracions d’aigua.

  • IoT i Sensòrica al Sector de la Construcció. Monsec i Corrochip: Aprofundint en la tendència de digitalització en la construcció, el Dr. Cairó va presentar els sensors d’última generació de Witeklab que permeten la monitorització en temps real de processos com el fraguat del formigó en plantes prefabricades i la progressió de la corrosió a estructures de formigó armat. Aquests sensors recopilen dades de l’interior dels materials i es processen posteriorment al núvol per proporcionar informació útil als propietaris o responsables de l’obra o infraestructura.

Witeklab expressa el seu agraïment a l’organització de Construmat ia l’ITeC (Institut de Tecnologia de la Construcció) per brindar-los les seves plataformes per mostrar les solucions IoT per a la indústria de la construcció.