L’empresa Witeklab col·labora amb la Universitat Politècnica de València en el projecte de recerca finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació denominat “Anàlisi i desenvolupament de la integració HBIM a SIG per a la creació d’un protocol de planificació turística del patrimoni cultural d’una destinació ”.

D’aquesta manera, ja s’han començat els treballs de monitorització de diferents paràmetres de monuments del centre històric de València, entre ells la Catedral i l’església de Sant Joan de l’Hospital. Tots dos edificis patrimonials es troben a l’àrea de més afluència de visitants de la ciutat.

Els dispositius instal·lats per Witeklab monitoritzaran l’estat dels edificis mesurant paràmetres rellevants com a desploms de murs i parets mitjançant inclinòmetres, l’evolució de fissures, la temperatura ambiental i superficial en materials, el nivell de CO2 ambiental i el flux de visitants, entre d’altres. Les dades obtingudes es recopilaran en una plataforma on, a més de mostrar ubicacions, plànols dels sensors i graficar les mesures en temps real, es podran consultar altres documents, per tal de poder disposar del màxim d’informació sobre el monitoratge del patrimoni .

Gràcies a aquest projecte els monuments seleccionats disposaran d’una xarxa de sensors destinats a monitoritzar el seu estat en temps real, per permetre’n un ús sostenible i facilitant les tasques de manteniment, per així poder allargar la vida útil d’aquestes estructures i conèixer com transcorre la visita en aquests.